Wie zijn wij


MoorSound is de voortzetting van Dameszanggroep Dragonder die werd opgericht op 3 september 1980.
In mei 1995 werd besloten verder te gaan als
Veenendaals gemengd koor MoorSound.
De naam MoorSound is geïnspireerd op de naam Veenendaal en betekent letterlijk “Veengeluid”.
MoorSound is een algemeen koor en bestaat momenteel uit zo’n 28 leden.
De doelstelling is simpel: Lekker samen zingen van een zeer afwisselend repertoire in een goede sfeer.
Natuurlijk willen wij dat ook zo goed mogelijk doen, en onder de bezielende leiding van onze dirigente
Natalie Goossens lukt dat ook aardig.
Wij worden begeleid door de pianiste Martine van Veen.
Zij begeleidt ons op alle concerten en oefent om de week na de pauze mee.
Wij repeteren in Sporthal West, Veenslag 70 in Veenendaal, elke woensdagavond van 20.15 tot 22.15 uur met een pauze van een kwartier om ongeveer 21.15 uur.
Uiteraard kan in de pauze bijgepraat worden onder het genot van een drankje, maar ook na afloop is de bar
van sportcafé West nog open en menig koorlid maakt daar dan ook gebruik van.

Natalie Goossens, dirigente
Martine van Veen, pianiste

Natalie Goossens is koordirigent, componist en muziekdocent.
Tot 31 december 2009 woonde ze in het centrum van Brussel, waar ze werkte als educatief medewerker in de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek. Naast haar werk in de bibliotheek was ze dirigent van enkele koren (dameskoor Cantoremus, vocaal ensemble Gaudeamus), zangeres bij een kamerkoor voor hedendaagse muziek (Aquarius) en student compositie in Antwerpen.
De voorbije jaren behaalde ze Meesterdiploma’s in Muziektheorie (1999), Muziekschriftuur (1999) en Klarinet (2001), een getuigschrift aan de Bibliotheekschool (2007) en een Master in de Compositie (2009). In 2012 kwam er nog een Bachelor Directie Koor bij.
Na 2 jaar in Zeist gewoond te hebben, woont ze sinds eind 2011 met haar gezin in Duiven. Als koordirigent leidt ze repetities en optredens bij drie koren: het Interkerkelijk Streekmannenkoor De Schaffelaar in Barneveld, het gemengde kamerkoor Mediant in Driebergen en sinds 1 januari 2015 het Veenendaals Gemengd Koor MoorSound. Naast haar werk als dirigent bewerkt ze koormuziek, componeert ze nieuwe koorwerken en geeft ze thuis muziekles.

De piano speelt mijn hele leven al een grote rol.
Mijn moeder heeft me spelenderwijs veel bijgebracht en me zo de liefde voor muziek meegegeven. Na een aantal privédocenten en lessen aan de muziekschool in Barneveld ben ik in Arnhem aan het conservatorium klassiek piano gaan studeren. Na 5 jaar lessen te hebben gevolgd bij Arthur Hartong mocht ik in 1994 mijn diploma Docent Musicus in ontvangst nemen. Gelukkig mocht ik nog verder studeren voor Uitvoerend Musicus, ik deed dat bij Jacques Hendriks en na 2 jaar haalde ik mijn diploma. Ik heb altijd erg genoten van de individuele lessen, maar ook van het samenspelen met andere instrumentalisten en zangers. in 1997 behaalde ik de Aantekening Kamermuziek bij Marjès Benoist. Masterclasses hebben ook bijgedragen aan mijn ontwikkeling; deze volgde ik bij o.a. Detlef Kraus, Jean-Yves Thibaudet en Mariëtta Petkova.